НЕОТКРИЕНО
УБАВИНАТА Е
НАСЕКАДЕ

За натпреварот

Наградата Huawei InFocus Awards ја започна и основаше HUAWEI со намера да ги презентираат новите генерациски функции во визуелната култура, како и корисници на мобилни телефони низ целиот свет.

Фокус во натпреварот InFocus се однесува на детален поглед на новата генерација на алатки кои овозможуваат создавање и искуство на најновата визуелна содржина, инспирирајќи нови форми на интеракција и повратни информации.

Првата цел на натпреварот е да се потенцира иновативниот дух кој Хуавеи, креаторот на InFocus, го донесе на полето на визуелно изразување. Друга цел е да ги пренесе своите способности на нови територии каде што фотографијата очигледно напредува.

Можностите на камерата на паметни телефони стануваат се повеќе и помоќни. Како резултат на тоа, мобилната фотографија напредува со големи чекори како никогаш порано. Нови типови на содржини и нови начини за споделување им овозможуваат на фотографите веднаш да ја привлечат глобалната публика.

Како резултат на иновативното толкување на модерната фотографија на HUAWEI, натпреварот InFocus ја илустрира улогата на брендот во испораката на најсовремените алатки - алатки кои им овозможуваат на новата генерација на гледачи да ја доживеат работата на новата генерација креатори.

 

Времеплов

  1. 24.06 Започни го натпреварот
  2. 11.08 Рок за пријава
  3. 27.06-19.08 Рок за гласање
  4. 20.08-29.08 Крајно оценување
  5. 08.09 Прогласување на победникот