Što je Huawei InFocus natječaj? .
Huawei InFocus natječaj je internacionalno natjecanje u mobilnoj fotografiji koje se održava u 24 zemlje. Posvećen je svim entuzijastima fotografije, uključujući profesionalce i amatere. Samo radovi napravljeni Huawei uređajem mogu se prijaviti na natječaj.
Moraju li slike/videozapisi biti napravljeni isključivo pomoću Huawei uređaja?
Da bi se prijavili na natječaj, fotografije/videozapisi moraju biti napravljeni Huawei uređajem.
Koja duljina i format videozapisa je potrebna u kategoriji „Life Now”?
Videozapis bi trebao biti u MP4 formatu i ne duži od 30 sekundi.
Tko sve može sudjelovati u natječaju?
U natječaju mogu sudjelovati sve osobe koje imaju punu pravnu sposobnost, osim Huawei zaposlenika, zaposlenika drugih stranki uključenih u organizaciju natječaja i članova njihovih obitelji. Imajte na umu da se na natječaj mogu prijaviti samo fotografije snimljene Huawei uređajem.
Može li maloljetna osoba sudjelovati u natječaju?
Sudionici natječaja koji imaju 16 ili više godina, s ograničenom pravnom sposobnošću, mogu sudjelovati u natječaju ako imaju pismenu suglasnost zakonskog zastupnika ili pravne osobe. Suglasnost možete potražiti na našoj stranici „Uvjetima korištenja”.
Može li se profesionalni fotograf prijaviti na natječaj?
Da, sudionici mogu biti profesionalni i amaterski fotografi.
Koje su kategorije natječaja?
Natječaj uključuje sljedeće kategorije:

Faces – eksperimentiranje s identitetom i snagom portretiranja;

#Emotional Tag – izražavanje trenutnih emocija pomoću fotografije;

Hello, Life! – dijeljenje emocija ili inspiracija u svakodnevnim iskustvima;

Going the Distance – otkrivanje novih mjesta i novih iskustava pomoću novih značajki kamere na pametnom telefonu, na primjer teleobjektiv, širokokutna fotografija ili makro fotografiranje;

Storyboard – ispričajte priču u 9 okvira; stvorite mrežu fotografija koje razvijaju smislenu ili intrigantnu priču;

Life Now – snimanje priča u manje od 30 sekundi;    
Koji su tehnički zahtjevi za fotografije?
Jedna fotografija prijavljena na natječaj ne smije biti veća od 25 MB. Fotografije mogu biti uređene korištenjem filtera i/ili ispravljanjem boja. Nije dozvoljeno dodavanje ili uklanjanje objekata te mijenjanje originalne kompozicije fotografije.  
Koji su tehnički zahtjevi za videozapise?
Videozapis prijavljen na natječaj ne smije biti veći od 150 MB i mora biti u MP4 formatu. Videozapis ne smije biti duži od 30 sekundi.  
Mora li natjecatelj biti originalni autor fotografije/videozapisa?
Da. Također, svi sudionici moraju osobno podnijeti svoju prijavu. Nije dopušteno podnošenje prijave u ime druge osobe.
Kako će se koristiti moja fotografija/videozapis?
Slanjem fotografije/videozapisa svaki sudionik daje kompaniji Huawei Poljska ne-ekskluzivnu licencu za njezino korištenje na društvenim mrežama, web stranici i digitalnim medijima (detalje o autorskim pravima možete pronaći u Uvjetima korištenja).  
Mogu li prijaviti fotografiju/videozapis koji su prethodno objavljeni?
Fotografije/videozapise objavljene na blogovima, web stranicama i forumima su dopuštene za prijavu jedino ako su objavljene za privatnu svrhu. Fotografije/videozapisi koji su korišteni u komercijalne svrhe nisu dopušteni. Također, fotografije/videozapisi koji su nagrađeni u bilo kojem sličnom natječaju su isključeni iz ovog natječaja.
Mogu li na natječaj prijaviti fotografiju / videozapis na kojoj se nalazi osoba?
Sve poslane fotografije ili videozapisi ne smiju kršiti prava trećih strana. Sudionici, čije su fotografije primljene u završnu fazu natječaja, morat će ispuniti poseban obrazac za pristanak kako bi se osiguralo da prava trećih osoba nisu povrijeđena u vezi s fotografijom / videozapisom. Napominjemo da se isto odnosi na zgrade i/ili druge objekte čije slike mogu biti zaštićene zakonom.
Moram li imati pismenu suglasnost od osobe koja se nalazi na fotografiji/videozapisu?
Slanjem fotografije/videozapisa sudionik izjavljuje da prava bilo koje treće strane nisu povrijeđena, uključujući, ali ne ograničavajući se na pravo na sliku i pravo na osobne podatke. Huawei Poljska može zatražiti podnošenje "Nacrta suglasnosti za diseminaciju slike" kako bi se osiguralo da nisu povrijeđena prava trećih osoba u vezi s fotografijom / videozapisom.
Mogu li prijaviti istu fotografiju u više kategorija?
Ne, jedna fotografija može biti prijavljena samo u jednoj kategoriji.
Koji je krajnji rok za prijavu fotografija/videozapisa?
Fotografije/videozapisi mogu biti prijavljeni putem web stranice od 24. lipnja 2019. u 10:00 sati do 11. kolovoza 2019. u 23:59 sati.
Hoće li fotografija biti odmah objavljena na web stranici?
U roku od 3 dana od uspješne prijave fotografija/videozapis će biti razmotreni od strane Huawei Poljska ili bilo koje druge osobe odobrene od strane Huawei Poljska. Nakon što se pregled i autorizacija završi, fotografije/videozapisi će biti objavljeni na web stranici.
Koliko je vremena potrebno za autorizaciju fotografije?
Autorizacija može potrajati do 3 dana.
Koje fotografije neće biti prihvaćene na natječaj?
Fotografije/videozapisi, kao i njihovi naslovi, koji uključuju bilo koji nezakonit sadržaj ili krše bilo koje prihvaćene moralne ili socijalne standarde ili druga prava, neće biti objavljeni.

Fotografije/videozapisi ne mogu predstavljati: bilo koji klevetnički, uvredljiv, prijeteći, rasno uvredljiv, seksualno eksplicitan, štetan, vulgaran, negativan ili na drugi način neprihvatljiv sadržaj; bilo koji oblik kletve; bilo koji sadržaj koji krši prava trećih strana, uključujući, ali ne ograničavajući se na pravo na sliku i pravo na osobne podatke; bilo koji sadržaj, uključujući reklame ili na drugi način usmjeren na promidžbu komercijalne robe, usluga, događaja i/ili poslova ili bilo koji zahtjev za traženje novca, robe ili usluga za privatnu korist.

Također, sve fotografije/videozapisi bit će kvalificirani za glasovanje korisnika. Kvalifikacija će se temeljiti na kvaliteti i umjetničkoj vrijednosti, a odredit će ih neovisne osobe ovlaštene od strane kompanije Huawei Poljska. Ako obje osobe daju negativno mišljenje o fotografiji/videozapisu, isti se neće objaviti.
Mogu li glasovati više puta i za više fotografija/videozapisa?
Da, možete glasovati za istu fotografiju/videozapis jednom u 24 sata. Također možete glasovati za jednu ili više fotografija/videozapisa. Nema ograničenja za fotografije/videozapise za koje možete glasovati.
Kako će pobjednici biti odabrani?
Postoje dva načina odabira pobjednika: glasovi korisnika na web stranici (nagrada publike) i glasovi žirija (dobitnik glavne nagrade i pobjednici svake kategorije zasebno).

Nagrada publike bit će dodijeljena fotografiji koja je dobila najveći broj glasova od strane korisnika koji su glasovali na web stranici. U slučaju izjednačenog rezultata između dvije ili više fotografija koje su dobile isti najveći broj glasova, dobitnik nagrade publike bit će odabran od strane Huawei Poljska, na temelju umjetničke vrijednosti, kvalitete i jedinstvenosti fotografije.

Glasovanje žirija uzet će u obzir umjetničku vrijednost fotografije, njezinu kvalitetu i jedinstvenost, te će samostalno donijeti odluku o izboru pobjednika.
Što će se dogoditi ako dvije ili više fotografija/videozapisa imaju isti broj glasova? Kako će biti odabrana pobjednička fotografija?
U ovom slučaju, pobjedničku fotografiju/videozapis odabrat će Huawei Poljska, na temelju umjetničke vrijednosti, kvalitete i jedinstvenosti.  
Tko će biti u žiriju natječaja?  
Žiri će se sastojati od Huawei predstavnika, četiri profesionalna fotografa i predstavnika tvrtke TripAdvisor koji posjeduje znanje o fotografiji.  
Kakve će biti preferencije članova žirija prilikom ocjenjivanja fotografija/videozapisa?
Prilikom odabira nagrađenih fotografija/videozapisa žiri uzima u obzir sljedeće značajke fotografije: umjetnička vrijednost, kvaliteta, jedinstvenost.
Kada će biti poznata odluka žirija?
Proglašenje nagrađenih fotografija/videozapisa održat će se 8. rujna 2019. godine na web stranici natječaja.
Mogu li se žaliti na odluku žirija?
Odluke ocjenjivačkog suda su konačne i obvezujuće za sve sudionike natječaja.
Koje su nagrade Natječaja?
Pobjednici će biti nagrađeni:

a) za dobitnika glavne nagrade: Huawei Matebook 13, Watch GT i 10.000 eura; vaučer od 250 dolara za Trip Advisor (vaučer će vrijediti za korištenje na bilo kojem prodajnom mjestu u TripAdvisor-u u roku od godine dana od datuma objavljivanja pobjednika natječaja) i objavljivanje fotografije na period od tjedan dana na naslovnoj stranici na sljedeće TripAdvisor domene: Poljska, Danska, Austrija, Norveška, Finska, Češka, Grčka, Mađarska, Izrael, Srbija, Slovačka i Turska (tjedan objavljivanja bit će odabran prema odluci TripAdvisor-a);

b) za pobjednike prve nagrade u svakoj kategoriji: Huawei Matebook 13, Watch GT, Huawei P30 Pro i 2.000 eura; vaučer od 250 dolara za TripAdvisor (vaučer će vrijediti za korištenje na bilo kojem prodajnom mjestu TripAdvisora u roku od godine dana od datuma objavljivanja pobjednika natječaja);

c) za pobjednike druge nagrade u svakoj kategoriji: Huawei P30 Pro

d) za pobjednike treće nagrade u svakoj kategoriji: Huawei P30

e) za dobitnika nagrade publike: Huawei P30 Pro i Watch GT 0
Koliko nagrada mogu osvojiti?
Jedna osoba i/ili fotografija/videozapis mogu osvojiti više od jedne nagrade. Moguće je osvojiti jednu nagradu žirija (pobjednik glavne nagrade ili nagradu u jednoj od kategorija) te nagradu publike za istu fotografiju.
Postoje li troškovi sudjelovanja na natječaju?
Ne, ne postoji naknada za sudjelovanje.
Postoje li troškovi povezani s osvajanjem natječaja (porez na dobitak, itd.)?
Ne, ako je plaćanje poreza vezanog uz nagradu potrebno, odgovarajuća količina novca će biti dodana nagradi od strane kompanije Huawei Poljska. Porez plaća Huawei Poljska. Napominjemo da se porez obračunava i plaća prema poljskom zakonu, ako živite izvan Poljske, mogu se primijeniti neka dodatna pravila i propisi. U tom ćete slučaju morati platiti dodatne poreze.
Može li pobjednik predati pravo na nagradu drugoj osobi ?
Ne, pobjednici ne mogu prenijeti pravo na primanje nagrade trećim osobama.
Kada i kako će nagrade biti dodijeljene pobjednicima?
Svaki pobjednik bit će pojedinačno obaviješten putem e-maila da je dobio/la nagradu i pojedinostima o prikupljanju nagrade. Nagrade će biti podijeljene pobjednicima putem bankovnog prijenosa novčanih sredstava ili putem kurirske pošiljke (u slučaju nenovčanih nagrada). Troškove transfera / kurirske pošiljke snosi Huawei Poljska.
Hoće li pobjednici imati dodatne obveze povezane s pobjedom na Natječaju?
Ne, međutim pobjednici će morati obračunati prihod od nagrade.
Što će se dogoditi s mojim osobnim podacima? Može li im pristupiti treća strana?
• Vaše osobne podatke koristit će Huawei Poljska i dijeliti ih s drugim subjektima koji suorganiziraju ili pružaju podršku u organizaciji natječaja, prijevozničkim tvrtkama i tvrtkama koje pružaju IT usluge održavanja.

• Također, možete dopustiti kompaniji Huawei Poljska dopuštenje za korištenje vaših osobnih podataka u marketinške svrhe. U ovom slučaju, Huawei Poljska će podijeliti podatke s drugim Huawei subjektima, sa sjedištem u zemljama Europskog gospodarskog prostora (EEA), i izvan EEA, kao što su Ukrajina, Turska, Srbija i Izrael.

• Pojedinosti o zaštiti podataka mogu se naći u Uvjetima natječaja.